Śniadanie
kiełbasa krakowska sucha (133g mięsa na 100g kiełbasy), ser żółty (7)/ser żółty wegański, pomidorki koktajlowe, rzodkiewki, ogórki zielone, sałata lodowa, rukola, masło i pieczywo żytnie na zakwasie (1) dla diety pieczywo bezglutenowe, półmisek owoców sezonowych, herbatka owocowa
Obiad
Kapuśniaczek z młodej kapusty z młodymi marchewkami i pomidorkami na wywarze warzywnym (9) Gnocchi z sosem pomidorowym z cebulką, bazylią i oregano i serem grana padano (1,7)/dla diety gnocchi bezglutenowe i z serem wegańskim oraz zielone ogórki do pochrupania
Podwieczorek
chlebek bananowy z mąka owsianą (1)
Śniadanie
pasta z jajek od kur z wolnego wybiegu (3), ser kozi (7)/ser żółty wegański, ogórki zielone, mix młodych zielonych listków, pomidory koktajlowe, masło i pieczywo żytnie na zakwasie, dla diety pieczywo bezglutenowe, półmisek owoców sezonowych, herbata owocowa
Obiad
Zupa ogórkowa z marchewką, pietruszką i ziemniaczkami na wywarze warzywnym (9) Kotlety mielone z łopatki i szynki wieprzowej (1,3), młode ziemniaki z koperkiem i masełkiem, surówka z buraczków, wege: kotlety mielone soczewicowe (1)
Podwieczorek
„skrzynki” owocowe
Śniadanie
szynka z bobrownik (128g mięsa na 100g kiełbasy), twarożek z rzodkiewkami i szczypiorkiem (7)/twarożek wegański, roszponka, pomidory koktajlowe, ogórki zielone, papryka, masło i pieczywo żytnie na zakwasie (1), dla diety pieczywo bezglutenowe, półmisek owoców sezonowych, herbata owocowa
Obiad
Krupnik z kaszą jęczmienną (1) z marchewką, pietruszką, selerem i ziemniakami (9), (dla wersji bezglutenowej z kaszą jaglaną) na wywarze warzywnym, koperek do posypania :) Pankejki (1,3) z sosem malinowo-jogurtowym (7) własnej roboty lub z jogurtem wegańskim oraz soczyste arbuzy
Podwieczorek
puszysta foccacia z masełkiem ziołowym (1)
Śniadanie
wędzona makrela (4), pasta „nierybka”, ogórki zielone, mix młodych zielonych listków, pomidory koktajlowe, masło i pieczywo żytnie na zakwasie, dla diety pieczywo bezglutenowe, półmisek owoców sezonowych, herbata owocowa
Obiad
Zupa szczawiowa z ziemniakami (na wywarze warzywnym) (9), z jajkiem na twardo od kur z wolnego wybiegu (3) Ryż basmati z warzywami i pieczonymi kawałkami piersi kurczaka z wolnego wybiegu oraz kalarepka do pochrupania wege: ryż z tofu i warzywami (6)
Podwieczorek
ciasto truskawkowo-rabarbarowe z płatkami owsianymi (1)
Śniadanie
bułki dyniowe (1) (lub bułka bezglutenowa), twaróg sudecki (7)/serek wegański, dżem truskawkowy 100% owoców bez cukru, półmisek owoców sezonowych, kakao na mleku roślinnym :) (6).
Obiad
Zupka pomidorowa z pomidorów pelati na wywarze warzywnym z marchewki, pietruszki, selera (9), pora, koperku, czosnku z makaronem (1,3) (dla wersji bezglutenowej makaron z mąki ryżowej, kukurydzianej i quinoa) Pan SuperRyba panierowany (1,3,4) młode ziemniaki z koperkiem i masełkiem oraz surówka z młodej kiszonej kapusty, wege: kotlety z marchewki, cieciorki i kaszy jaglanej
Podwieczorek
porzeczkowe scones (1,3)