Śniadanie
kiełbasa drobiowa z piersi kurczaka (97% mięsa z piersi kurczaka), ser żółty (7)/ser żółty wegański, pomidorki koktajlowe, rzodkiewki, ogórki zielone, sałata lodowa, rukola, masło i pieczywo żytnie na zakwasie (1) dla diety pieczywo bezglutenowe, półmisek owoców sezonowych, herbatka owocowa
Obiad
Krupnik z kaszą jęczmienną (1) z marchewką, pietruszką, selerem i ziemniakami (9), (dla wersji bezglutenowej z kaszą jaglaną) na wywarze warzywnym, koperek do posypania :) Lasagne z sosem pomidorowym, mięsem wołowym i duszoną cebuką oraz serem mozzarella (1,7)/serem wegańskim, wege: lasagne z tofu, cebulką i sosem pomidorowym (6)(dla wersji bezglutenowej lasagne z mąki ryżowej i kukurydzianej), sałata lodowa z prażonymi pestkami słonecznika, oliwką i solą himalajską :)
Podwieczorek
trufle kokosowo-jaglane (6)
Śniadanie
wędzona makrela (4), owsianka na mleku roślinnym z jabłkami (1), papryka, pomidory koktajlowe, ogórki zielone, ogórki kiszone, masło i pieczywo żytnie na zakwasie, dla diety pieczywo bezglutenowe, półmisek owoców sezonowych, herbata owocowa
Obiad
Zupa krem z pieczonego kalafiora i pieczonego czosnku na wywarze warzywnym (9) Fasolka „jaś” po bretońsku (1) z kiełbasą wiejską tradycyjną (110g mięsa na 100g kiełbasy) oraz ziemniaki z masełkiem i kalarepka do pochrupania, wege: fasolka z wędzonym tofu (6)
Podwieczorek
ciasto z makiem (trzeszczak) (1,3)
Śniadanie
pasztet drobiowy własnej roboty (3)/pasztet z fasoli, ser żółty (7)/ser żółty wegański, ogórki zielone, mix młodych zielonych listków, pomidory koktajlowe, masło i pieczywo żytnie na zakwasie, dla diety pieczywo bezglutenowe, półmisek owoców sezonowych, herbata owocowa
Obiad
Gęsta zupa pomidorowo-soczewicowa z curry, cebulką, mieloną kolendrą, czosnkiem, słodką papryką :) Pankejki (1,3) z sosem jagodowo-jogurtowym (7) własnej roboty lub z jogurtem wegańskim i soczyste jabłka do pochrupania
Podwieczorek
zapiekanki z bułek kajzerek razowych z serem mozzarella i salami (1,7) lub bułki bezglutenowe i ser wegański :)
Śniadanie
jajka na twardo od kur z wolnego wybiegu (3) twarożek z ogórkiem zielonym i olejem lnianym (7)/twarożek wegański, roszponka, pomidory koktajlowe, ogórki zielone, papryka, masło i pieczywo żytnie na zakwasie (1), dla diety pieczywo bezglutenowe, półmisek owoców sezonowych, herbata owocowa
Obiad
Zupa ogórkowa z marchewką, pietruszką i ziemniaczkami na wywarze warzywnym (9) Pieczeń wieprzowa z szynki w sosie własnym, kluseczki śląskie (1), surówka z buraczków, wege: gulasz warzywny
Podwieczorek
„skrzynki” owocowe
Śniadanie
bułki maślane (1,7) (lub bułka bezglutenowa), twaróg sudecki (7)/serek wegański (8), masło orzechowe (5), półmisek owoców sezonowych, kakao na mleku roślinnym :) (6).
Obiad
Kapuśniak z kiszonej kapusty z ziemniakami i duszoną cebulką (na wywarze warzywnym (9) z przyprawami: ziele angielskie, majeranek, pieprz, liść laurowy, kozieradka) Pan SuperRyba panierowany (1,3,4), ziemniaki z masełkiem i koperkiem, surówka z marchewki z jabłuszkiem, wege: kotlety mielone z kalafiora i kaszy jaglanej (6)
Podwieczorek
czekoladowe ciasteczka cioci Oli (1,3)