background
Jadłospis od 11.11 do 15.11
Poniedziałek 11.11

Śniadanie

-

Obiad

-

Podwieczorek

-

Wtorek 12.11

Śniadanie

kiełbasa krakowska sucha (133g mięsa na 100g kiełbasy), ser żółty (7)/ser żółty wegański, ogórki zielone, mix młodych zielonych listków, pomidory malinowe, masło i pieczywo żytnie na zakwasie, dla diety pieczywo bezglutenowe, półmisek owoców sezonowych, herbata owocowa

Obiad

Krupnik z kaszą jęczmienną (1) z marchewką, pietruszką, selerem i ziemniakami (9), (dla wersji bezglutenowej z kaszą jaglaną) na wywarze warzywnym, koperek do posypania :) Makaron spaghetti z mąki z pszenicy durum pełnoziarnistej (1) (dla wersji bezglutenowej makaron z mąki ryżowej, kukurydzianej i quinoa) z sosem pomidorowym z pomidorów pelati, duszonej cebulki z czosnkiem i świeżą bazylią, ser grana padano (7) do posypania oraz ogórki zielone do pochrupania.

Podwieczorek

chlebek bananowy z mąką owsianą, płatkami owsianymi i kawałkami czekolady (1,3)

Środa 13.11

Śniadanie

pasta jajeczna z jajek od kur z wolnego wybiegu (3), jaglanka na mleku roślinnym z malinami i kawałkami czekolady, papryka, pomidory malinowe, ogórki zielone, ogórki kiszone, masło i pieczywo żytnie na zakwasie, dla diety pieczywo bezglutenowe, półmisek owoców sezonowych, herbata owocowa

Obiad

Zupa ogórkowa z marchewką, pietruszką i ziemniaczkami na wywarze warzywnym (9) Kotlety z piersi z kurczaka z wolnego wybiegu (1,3), ziemniaczki z masełkiem,surówka z marchewek i jabłuszek, wege: panierowane boczniaki (1,3)

Podwieczorek

„skrzynki” owocowe ;)

Czwartek 14.11

Śniadanie

szynka z Bobrownik (128g mięsa na 100g szynki), pasta z dyni hokkaido z cebulką, masłem orzechowym i natką pietruszki (5), roszponka, pomidory malinowe, ogórki zielone, papryka, masło i pieczywo żytnie na zakwasie (1), dla diety pieczywo bezglutenowe, półmisek owoców sezonowych, herbata owocowa

Obiad

Kremowa zupa grochowa z ziemniakami, marchewką, pietruszką (na wywarze warzywnym (9) z przyprawami: ziele angielskie, czosnek, kminek mielony, liść laurowy, majeranek, imbir, pieprz, kardamon, kozieradka i sól himalajska) Pankejki (1,3) z robionym przez nas musem z jabłek szara reneta z cynamonem, dla diety: placuszki bezglutenowe

Podwieczorek

pełnoziarnista quesadilla z warzywami, szynką i serem (1,7) lub serem wegańskim lub wege z warzywami :)

Piątek 15.11

Śniadanie

bułki dyniowe (1) (lub bułka bezglutenowa), twaróg sudecki (7)/serek wegański, pasta czekoladowa z daktyli, orzechów i kakao (5), półmisek owoców sezonowych, kakao na mleku roślinnym :) (6). Zupa krem z brokułów na wywarze warzywnym (9)

Obiad

Zupa krem z brokułów na wywarze warzywnym (9) Pan Dorsz panierowany (1,3,4) z ziemniaczkami z masełkiem i koperkiem oraz surówka z kiszonej kapusty i jabłuszek, wege: panierowane tofu (1,3,6)

Podwieczorek

czekoladowe ciasteczka cioci Oli (1,3)

Ciasteczka!

Nasza strona używa ciasteczek, aby było Ci łatwiej z niej korzystać. Kliknij tutaj aby przeczytać więcej.

OK