Śniadanie
kiełbasa krakowska sucha (133% mięsa na 100g kiełbasy), ser żółty (7)/ser żółty wegański, pomidorki malinowe, rzodkiewki, ogórki zielone, sałata lodowa, rukola, masło i pieczywo żytnie na zakwasie (1) dla diety pieczywo bezglutenowe, półmisek owoców sezonowych, herbatka owocowa
Obiad
Zupa zielony krem z cukinii, szpinaku, pora i koperku na wywarze warzywnym (9) z prażonymi pestkami słonecznika do posypania Makaron spaghetti z mąki z pszenicy durum pełnoziarnistej (1) (dla wersji bezglutenowej makaron z mąki ryżowej, kukurydzianej i quinoa) z sosem bolognese z mięsa drobiowego (piersi z kurczaka) i pomidorów pelati z duszoną cebulką, czosnkiem i świeżą bazylią, ser grana padano (7) do posypania, wege: sos bolognese z kawałkami pieczonego w przyprawach tofu (6) oraz surówka z kapusty pekińskiej z marchewką, jabłuszkiem i żurawiną
Podwieczorek
ciasto bakaliowiec z mąką orkiszową pełnoziarnistą, jabłkami, rodzynkami i migdałami
Śniadanie
jajecznica z jajek od kur z wolnego wybiegu (3), owsianka na mleku roślinnym jabłkami i cynamonem (1), ogórki zielone, mix młodych zielonych listków, pomidory malinowe, masło i pieczywo żytnie na zakwasie, dla diety pieczywo bezglutenowe, półmisek owoców sezonowych, herbata owocowa
Obiad
Kremowa zupa dyniowa z dyni hokkaido na wywarze warzywnym (9) z prażonymi pestkami z dynii Pakora czyli warzywa (kalafior, brokuł, marchewka) w cieście z mąki z ciecierzycy, ryż basmati, czosnkowy sos jogurtowy (7)/sos jogurtowy wegański, surówka z marchewki i jabłuszka.
Podwieczorek
ciasteczka owsiane z rodzynkami, żurawiną, pestkami słonecznika i dyni (1,3)
Śniadanie
wędzony łosoś (4), twarożek z rzodkiewkami i szczypiorkiem (7)/twarożek wegański, roszponka, pomidory malinowe, ogórki zielone, papryka, masło i pieczywo żytnie na zakwasie (1), dla diety pieczywo bezglutenowe, półmisek owoców sezonowych, herbata owocowa
Obiad
Rosół na kurczaku z wolnego wybiegu i prędze wołowej z włoszczyzną i przyprawami (9)(liść laurowy, ziele angielskie, pieprz ziarnisty, kozieradka, kurkuma, świeża bazylia, świeży imbir, koperek, natka pietruszki, jałowiec, czosnek, sól różowa, himalajska) z makaronem (1,3)(dla wersji bezglutenowej makaron z mąki ryżowej, kukurydzianej i quinoa) i marchewką w kostkę a dla chętnych z zieloną pietruszką do posypania. Vege: bulion warzywny :) (9) Pieczone udka z kurczaka wolnowybiegowego, ziemniaki z koperkiem i masełkiem oraz surówka z buraczków, wege: kotlety z soczewicy z cebulką
Podwieczorek
„skrzynki” owocowe ;)
Śniadanie
kiełbasa wiejska tradycyjna (110g mięsa na 100g kiełbasy), hummus z pieczoną dynią hokkaido (11), papryka, pomidory malinowe, ogórki zielone, ogórki kiszone, masło i pieczywo żytnie na zakwasie, dla diety pieczywo bezglutenowe, półmisek owoców sezonowych, herbata owocowa
Obiad
Złota zupa soczewicowa z ziemniaczkami i mlekiem kokosowym na wywarze warzywnym (9) Syrniczki czyli ukraińskie placuszki z twarogu sudeckiego (1,3,7)/placuszki jaglane, sos z czarnych porzeczek, oraz gruszki do pochrupania
Podwieczorek
puszysta foccacia (1) z masełkiem ziołowo-czosnkowym (7)
Śniadanie
kajzerki razowe (1) (lub bułka bezglutenowa), masło orzechowe (5), miód pszczeli wielokwiatowy, półmisek owoców sezonowych, kakao na mleku roślinnym :) (6).
Obiad
Zupa szczawiowa z ziemniakami (na wywarze warzywnym) (9), z jajkiem na twardo od kur z wolnego wybiegu (3) Pierogi z ziemniakami i twarogiem okraszone duszoną cebulką (1,7), śmietana (7)/śmietana wegańska, ogórki zielone do pochrupania
Podwieczorek
paluchy wiedźmy (1,3)