Śniadanie
-
Obiad
-
Podwieczorek
-
Śniadanie
-
Obiad
-
Podwieczorek
-
Śniadanie
kiełbasa drobiowa z piersi kurczaka (97% mięsa z piersi kurczaka), ser żółty (7)/ser żółty wegański, papryka, pomidorki koktajlowe, ogórki zielone, ogórki kiszone, masło i pieczywo żytnie na zakwasie, dla diety pieczywo bezglutenowe, półmisek owoców sezonowych, herbata owocowa
Obiad
Zupa wiejska z ziemniakami, marchewką, pietruszką, porem i kaszą pęczak (1) na wywarze warzywnym (9) (dla wersji bezglutenowej z kaszą jaglaną) Makaron spaghetti z mąki z pszenicy durum pełnoziarnistej (1) (dla wersji bezglutenowej makaron z mąki ryżowej, kukurydzianej i quinoa) z sosem pomidorowym z pomidorów pelati, duszonej cebulki z czosnkiem i świeżą bazylią, ser grana padano (7) do posypania oraz sałata lodowa z rażonymi pestkami słonecznika i oliwką.
Podwieczorek
muffinki z jabłkami i cynamonem (1,3,7)
Śniadanie
jajka na twardo od kur z wolnego wybiegu (3), twarożek z rzodkiewkami i szczypiorkiem (7)/twarożek wegański, roszponka, pomidorki koktajlowe, ogórki zielone, papryka, masło i pieczywo żytnie na zakwasie (1), dla diety pieczywo bezglutenowe, półmisek owoców sezonowych, herbata owocowa
Obiad
Żurek z ziemniakami (1) (na naturalnym zakwasie żytnim lub zakwasie jaglanym dla diety bezglutenowej) z duszoną cebulką, czosnkiem, majerankiem, liściem laurowym, zielem angielskim, kozieradką i pieprzem ziarnistym Pulpeciki drobiowe z podudzia kurczaka z wolnego wybiegu (3), kasza jęczmienna (1)/kasza gryczana dla diety bezglutenowej, sos koperkowy (7)/sos koperkowy wegański, surówka z buraczków i jabłuszek, wege: pulpeciki z kaszy jaglanej i soczewicy
Podwieczorek
„skrzynki” owocowe ;)
Śniadanie
grahamki (1,7) (lub bułka bezglutenowa), twaróg sudecki (7)/serek wegański, masło orzechowe karmelowe (5), półmisek owoców sezonowych, kakao na mleku roślinnym :) (6).
Obiad
Gęsta zupa soczewicowo-pomidorowa z curry, cebulką, mieloną klendrą, czosnkiem, słodką papryką :) Kluski leniwe z twarogu sudeckiego (1,3,7) z sosem truskawkowym własnej roboty, micha soczystych jabłek
Podwieczorek
batoniki-chrupaki (pestki słonecznika, siemię lniane, pestki dyni, chia)