Śniadanie
kiełbasa krakowska sucha (133g mięsa na 100g kiełbasy), ser żółty (7)/ser żółty wegański, pomidorki koktajlowe, rzodkiewki, ogórki zielone, sałata lodowa, rukola, masło i pieczywo żytnie na zakwasie (1) dla diety pieczywo bezglutenowe, półmisek owoców sezonowych, herbatka owocowa
Obiad
Zupa wiejska z ziemniakami, marchewką, pietruszką, porem i kaszą pęczak (1) na wywarze warzywnym (9) (dla wersji bezglutenowej z kaszą jaglaną) Makaron spaghetti z mąki z pszenicy durum pełnoziarnistej (1) (dla wersji bezglutenowej makaron z mąki ryżowej, kukurydzianej i quinoa) z sosem pomidorowym z pomidorów pelati, duszonej cebulki z czosnkiem i świeżą bazylią, ser grana padano (7) do posypania oraz marchewki do pochrupania.
Podwieczorek
ciasto trzeszczak (z makiem) (1,3)
Śniadanie
jajka na twardo od kur z wolnego wybiegu (3), twarożek ze szczypiorkiem i rzodkiewkami (7)/twarożek wegański, ogórki zielone, mix młodych zielonych listków, pomidory koktajlowe, masło i pieczywo żytnie na zakwasie, dla diety pieczywo bezglutenowe, półmisek owoców sezonowych, herbata owocowa
Obiad
Kremowa zupa dyniowa z dyni hokkaido na wywarze warzywnym (9) z prażonymi pestkami z dynii Kotlety mielone z łopatki i szynki wieprzowej (1,3), ziemniaki z koperkiem i masełkiem, mizeria (7)/mizeria ze śmietaną wegańską, wege: mielone kalafiorowe (1,6)
Podwieczorek
kruche ciasto z powidłami śliwkowymi (1,3)
Śniadanie
szynka z Bobrownik(128g mięsa na 100g szynki), „smalczyk” z fasoli, papryka, pomidory koktajlowe, ogórki zielone, ogórki kiszone, masło i pieczywo żytnie na zakwasie, dla diety pieczywo bezglutenowe, półmisek owoców sezonowych, herbata owocowa
Obiad
Złota zupa soczewicowa z ziemniaczkami i mlekiem kokosowym na wywarze warzywnym (9) Kluski leniwe z twarogu sudeckiego (1,3,7) z sosem truskawkowym własnej roboty, micha soczystych jabłek
Podwieczorek
puszysta foccacia z masełkiem ziołowym (1,7)
Śniadanie
pasta z wędzonych szprotek i jajek (3,4), owsianka na mleku roślinnym z jabłkami i cynamonem (1), roszponka, pomidory koktajlowe, ogórki zielone, papryka, masło i pieczywo żytnie na zakwasie (1), dla diety pieczywo bezglutenowe, półmisek owoców sezonowych, herbata owocowa
Obiad
Zupa ogórkowa z marchewką, pietruszką i ziemniaczkami na wywarze warzywnym (9) Pieczone udka z kurczaka wolnowybiegowego, ryż Basmati oraz surówka z buraczków i jabłuszek, wege: kotlety z soczewicy z cebulką
Podwieczorek
„skrzynki” owocowe ;)
Śniadanie
bułki orkiszowe (1) (lub bułka bezglutenowa), twarożek na słodko (7)/serek wegański z nerkowców (8), masło orzechowe (5), półmisek owoców sezonowych, kakao na mleku roślinnym :) (6).
Obiad
Zupka pomidorowa z pomidorów pelati na wywarze warzywnym z marchewki, pietruszki, selera (9), pora, koperku, czosnku z makaronem (1,3) (dla wersji bezglutenowej makaron z mąki ryżowej, kukurydzianej i quinoa) Pan Dorsz panierowany (1,3,4) z ziemniaczkami z masełkiem i koperkiem oraz surówka z kapusty kiszonej z jabłkami, wege: kotlety z ryżu brązowego, orzechów włoskich i pieczarek (1,8)
Podwieczorek
ciasteczka sezamowe (1,3,11)