background
Jadłospis od 18.11 do 22.11
Poniedziałek 18.11

Śniadanie

kabanosy (171g mięsa na 100g kabanosów), ser żółty (7)/ser żółty wegański, pomidorki koktajlowe, rzodkiewki, ogórki zielone, sałata lodowa, rukola, masło i pieczywo żytnie na zakwasie (1) dla diety pieczywo bezglutenowe, półmisek owoców sezonowych, herbatka owocowa

Obiad

Zupa kalafiorowa z marchewką, pietruszką i ziemniaczkami na wywarze warzywnym (9) Gnocchi z sosem pomidorowym z cebulką, bazylią i oregano i serem grana padano (1,7)/dla diety gnocchi bezglutenowe i z serem wegańskim, surówka z kapusty pekińskiej

Podwieczorek

ciasto marchewkowe z mąką orkiszową pełnoziarnistą (1,3)

Wtorek 19.11

Śniadanie

kiełbasa wiejska tradycyjna (110g mięsa na 100g kiełbasy), pasta z białej fasoli z oliwkami i tymiankiem, ogórki zielone, mix młodych zielonych listków, pomidory koktajlowe, masło i pieczywo żytnie na zakwasie, dla diety pieczywo bezglutenowe, półmisek owoców sezonowych, herbata owocowa

Obiad

Złota zupa soczewicowa z ziemniaczkami i mlekiem kokosowym na wywarze warzywnym (9) Racuchy z bananami i mąką orkiszową pełnoziarnistą, jogurt naturalny (7)/jogurt wegański oraz pyszne gruszki do pochrupania

Podwieczorek

pieczone ziemniaki jak „z ogniska” (1)

Środa 20.11

Śniadanie

jajka na twardo od kur z wolnego wybiegu (3), owsianka na mleku roślinnym z jabłkami i cynamonem(1), papryka, pomidory koktajlowe, ogórki zielone, ogórki kiszone, masło i pieczywo żytnie na zakwasie, dla diety pieczywo bezglutenowe, półmisek owoców sezonowych, herbata owocowa

Obiad

Kremowa zupa dyniowa z dyni hokkaido na wywarze warzywnym (9) z prażonymi pestkami z dynii Podudzie z kurczaka z wolnego wybiegu a’la gyros, ryż basmati, jogurtowy sos czosnkowy (7)/sos z jogurtu wegańskiego, surówka z białej kapusty z marchewką i koperkiem, wege: boczniaki a’la gyros

Podwieczorek

„skrzynki” owocowe ;)

Czwartek 21.11

Śniadanie

wędzony dorsz (4), twarożek ze szczypiorkiem i rzodkiewkami (7)/twarożek wegański, roszponka, pomidory koktajlowe, ogórki zielone, papryka, masło i pieczywo żytnie na zakwasie (1), dla diety pieczywo bezglutenowe, półmisek owoców sezonowych, herbata owocowa

Obiad

Żurek z ziemniakami (1) (na naturalnym zakwasie żytnim lub zakwasie jaglanym dla diety bezglutenowej) z duszoną cebulką, czosnkiem, majerankiem, liściem laurowym, zielem angielskim, kozieradką i pieprzem ziarnistym Pulpeciki drobiowe z kurczaka z wolnego wybiegu (3), kasza jęczmnienna (1)/ kasza gryczana dla diety bezglutenowej, sos koperkowy, marchewka na ciepło, wege: pulpeciki z kaszy jaglanej i soczewicy

Podwieczorek

ciasto bakaliowiec (1,3)

Piątek 22.11

Śniadanie

kajzerki razowe (1) (lub bułka bezglutenowa), pasta z pieczonych marchewek, dżem truskawkowy 100% owoców bez cukru, półmisek owoców sezonowych, kakao na mleku roślinnym :) (6).

Obiad

Zupka pomidorowa z pomidorów pelati na wywarze warzywnym z marchewki, pietruszki, selera (9), pora, koperku, czosnku z makaronem (1,3) (dla wersji bezglutenowej makaron z mąki ryżowej, kukurydzianej i quinoa) Pierogi z ziemniakami i twarogiem okraszone duszoną cebulką (1,7), śmietana (7)/śmietana wegańska, buraczki z cebulką

Podwieczorek

ciasteczka owsiane z żurawiną i cynamonem (1,3)

Ciasteczka!

Nasza strona używa ciasteczek, aby było Ci łatwiej z niej korzystać. Kliknij tutaj aby przeczytać więcej.

OK