background
Jadłospis od 17.11 do 21.11
Poniedziałek 17.11

Śniadanie

kiełbasa krakowska sucha (133g mięsa na 100g kiełbasy), ser żółty (7)/ser żółty wegański, pomidorki malinowe, rzodkiewki, ogórki zielone, sałata lodowa, rukola, masło i pieczywo żytnie na zakwasie (1) dla diety pieczywo bezglutenowe, półmisek owoców sezonowych, herbatka owocowa

Obiad

Zupa ogórkowa z marchewką, pietruszką i ziemniaczkami na wywarze warzywnym (9) Ryż basmati z warzywami i pieczonymi kawałkami piersi kurczaka z wolnego wybiegu oraz kalarepka do pochrupania wege: ryż z tofu i warzywami (6)

Podwieczorek

ciasto marchewkowe z mąką orkiszową pełnoziarnistą (1,3)

Wtorek 18.11

Śniadanie

pasta jajeczna z jajek od kur z wolnego wybiegu (3), serek kremowy (7)/serek wegański, ogórki zielone, mix młodych zielonych listków, pomidory malinowe, masło i pieczywo żytnie na zakwasie, dla diety pieczywo bezglutenowe, półmisek owoców sezonowych, herbata owocowa

Obiad

Zupa warzywna z fasolką szparagową i groszkiem na wywarze warzywnym (9) Lasagne z sosem pomidorowym, mięsem wołowym i duszoną cebuką oraz serem mozzarella (1,7)/serem wegańskim, wege: lasagne z tofu, cebulką i sosem pomidorowym (6)(dla wersji bezglutenowej lasagne z mąki ryżowej i kukurydzianej), sałata lodowa z prażonymi pestkami słonecznika, oliwką i solą himalajską :)

Podwieczorek

trufle kokosowo-jaglane (6)

Środa 19.11

Śniadanie

szynka z Bobrownik (1128g mięsa na 100g szynki), pasta z pestek słonecznika, pestek dyni i suszonych pomidorów, papryka, pomidory malinowe, ogórki zielone, ogórki kiszone, masło i pieczywo żytnie na zakwasie, dla diety pieczywo bezglutenowe, półmisek owoców sezonowych, herbata owocowa

Obiad

Złota zupa soczewicowa z ziemniaczkami i mlekiem kokosowym na wywarze warzywnym (9) Pampuchy (1) z sosem malinowym własnej roboty oraz pyszne gruszki do pochrupania :)

Podwieczorek

pełnoziarnista quesadilla z warzywami, szynką i serem (1,7) lub serem wegańskim lub wege z warzywami :)

Czwartek 20.11

Śniadanie

wędzony pstrąg (4), owsianka na mleku roślinnym jabłkami i cynamonem (1), roszponka, pomidory malinowe, ogórki zielone, papryka, masło i pieczywo żytnie na zakwasie (1), dla diety pieczywo bezglutenowe, półmisek owoców sezonowych, herbata owocowa

Obiad

Kremowa zupa dyniowa z dyni hokkaido na wywarze warzywnym (9) z prażonymi pestkami z dynii Podudzie z kurczaka z wolnego wybiegu a’la gyros, ryż basmati, jogurtowy sos czosnkowy (7)/sos z jogurtu wegańskiego, surówka z białej kapusty z marchewką i koperkiem, wege: boczniaki a’la gyros

Podwieczorek

„skrzynki” owocowe ;)

Piątek 21.11

Śniadanie

chałka (1,7) (lub bułka bezglutenowa), twaróg sudecki (7)/serek wegański, czekoladowa pasta z daktyli, kakao i orzeszków ziemnych (5), półmisek owoców sezonowych, kakao na mleku roślinnym :) (6).

Obiad

Zupka pomidorowa z pomidorów pelati na wywarze warzywnym z marchewki, pietruszki, selera (9), pora, koperku, czosnku z makaronem (1,3) (dla wersji bezglutenowej makaron z mąki ryżowej, kukurydzianej i quinoa) Pan SuperRyba panierowany (1,3,4) z ziemniaczkami z masełkiem i koperkiem oraz surówka z kapusty kiszonej z jabłkami, wege: kotlety z ryżu brązowego, orzechów włoskich i pieczarek (1,8)

Podwieczorek

ciasteczka ryżowe z marmoladą (3)

Ciasteczka!

Nasza strona używa ciasteczek, aby było Ci łatwiej z niej korzystać. Kliknij tutaj aby przeczytać więcej.

OK