background
Jadłospis od 10.11 do 14.11
Poniedziałek 10.11

Śniadanie

-

Obiad

-

Podwieczorek

-

Wtorek 11.11

Śniadanie

-

Obiad

-

Podwieczorek

-

Środa 12.11

Śniadanie

kiełbasa drobiowa z piersi kurczaka (97% mięsa z piersi kurczaka), ser żółty (7)/ser żółty wegański, papryka, pomidorki koktajlowe, ogórki zielone, ogórki kiszone, masło i pieczywo żytnie na zakwasie, dla diety pieczywo bezglutenowe, półmisek owoców sezonowych, herbata owocowa

Obiad

Zupa wiejska z ziemniakami, marchewką, pietruszką, porem i kaszą pęczak (1) na wywarze warzywnym (9) (dla wersji bezglutenowej z kaszą jaglaną) Makaron spaghetti z mąki z pszenicy durum pełnoziarnistej (1) (dla wersji bezglutenowej makaron z mąki ryżowej, kukurydzianej i quinoa) z sosem pomidorowym z pomidorów pelati, duszonej cebulki z czosnkiem i świeżą bazylią, ser grana padano (7) do posypania oraz sałata lodowa z rażonymi pestkami słonecznika i oliwką.

Podwieczorek

muffinki z jabłkami i cynamonem (1,3,7)

Czwartek 13.11

Śniadanie

jajka na twardo od kur z wolnego wybiegu (3), twarożek z rzodkiewkami i szczypiorkiem (7)/twarożek wegański, roszponka, pomidorki koktajlowe, ogórki zielone, papryka, masło i pieczywo żytnie na zakwasie (1), dla diety pieczywo bezglutenowe, półmisek owoców sezonowych, herbata owocowa

Obiad

Żurek z ziemniakami (1) (na naturalnym zakwasie żytnim lub zakwasie jaglanym dla diety bezglutenowej) z duszoną cebulką, czosnkiem, majerankiem, liściem laurowym, zielem angielskim, kozieradką i pieprzem ziarnistym Pulpeciki drobiowe z podudzia kurczaka z wolnego wybiegu (3), kasza jęczmienna (1)/kasza gryczana dla diety bezglutenowej, sos koperkowy (7)/sos koperkowy wegański, surówka z buraczków i jabłuszek, wege: pulpeciki z kaszy jaglanej i soczewicy

Podwieczorek

„skrzynki” owocowe ;)

Piątek 14.11

Śniadanie

grahamki (1,7) (lub bułka bezglutenowa), twaróg sudecki (7)/serek wegański, masło orzechowe karmelowe (5), półmisek owoców sezonowych, kakao na mleku roślinnym :) (6).

Obiad

Gęsta zupa soczewicowo-pomidorowa z curry, cebulką, mieloną klendrą, czosnkiem, słodką papryką :) Kluski leniwe z twarogu sudeckiego (1,3,7) z sosem truskawkowym własnej roboty, micha soczystych jabłek

Podwieczorek

batoniki-chrupaki (pestki słonecznika, siemię lniane, pestki dyni, chia)

Ciasteczka!

Nasza strona używa ciasteczek, aby było Ci łatwiej z niej korzystać. Kliknij tutaj aby przeczytać więcej.

OK